Vakantieregio ontdekken

Nationaal park Kellerwald-Edersee - een natuurlijk erfgoed van internationale allure, 2 Natuurparken, Edersee, Diemelsee, Twistesee, wandelparadijs, kwaliteitspaden langs rivieren, mountainbikepark… dit en nog veel meer maken van het Waldecker Land een ideale vakantieregio temidden van Duitsland. Kom en beleef het zelf.

Klaus Dieter Brandstetter - directeur Touristik Service Waldeck Ederbergland
§

De Vakantieregio

dat zijn wij...

 • Bad Arolsen

  Bad Arolsen, in het midden van het Waldecker vakantieland, heeft een van de mooiste stadspanoramas van Duitsland. Romantische wijken, barokke huizen, idyllische vakwerkpandjes en het gastvrije kuurbad geven Bad Arolsen een heel eigen sfeer, het hele jaar door. Konigin Emma heeft gewoond in het imposante slot.

  Meer informatie
 • Vakantieregio Diemelsee

  De Diemelsee ligt verscholen tussen de bergen van het Sauerland, vlak voor de poorten van Willingen. Families, wandelaars, vissers, fietsers en waterliefhebbers genieten het hele jaar door van de ongerepte natuur en de uitstekende waterkwaliteit van de Diemelsee. Tal van recreatiefaciliteiten en bezienswaardigheden zorgen voor veelbewogen dagen.

  Meer informatie
 • Belevenisregio Edersee

  Met een lengte van 27 km is de Edersee een echt paradijs voor gelegenheidskapiteins en surfers. Water, bos en bergen vormen de belangrijkste elementen van dit stuwmeer, een van de grootste van Europa.

  Meer informatie
 • Willingen

  Willingen in het Upland – hier is elk seizoen iets te doen! Of u nu in de lente wilt fietsen, in de zomer vakantie wilt vieren, in de herfst wilt wandelen of in de winter wilt skiën, het middelgebergte biedt een voor Duitsland uniek aanbod aan uiteenlopende recreatiemogelijkheden.

  Meer informatie

De Edersee werd door moeder natuur heel goed verzorgd. Verzonken in dit landschap kronkelt de 27 km lange Edersee als een fjord er doorheen; een van de grootste stuwmeren van Europa. Deze uitzonderlijke kenmerken van de natuur bieden veelvuldige wandel, fiets-en recreatie mogelijkheden. Wat een avontuur!

Claus Günther - directeur Edersee Touristic

Zo ziet het eruit...

Impressies uit het Waldecker Land

In het hartje van de vakantieregio Waldecker Land ligt onze schitterende barokstad Bad Arolsen met het indrukwekkende paleis. Toen hier 1858 Prinses Emma geboren werd, hat niemand in Bad Arolsen verwacht, dat zij ooit eens de Koningin van Nederland zal worden. Tevens bieden de Twistesee en talrijke wandelwegen puur natuur.

Wilhelm Müller - hoofd van de Touristik Service Bad Arolsen

Cijfers & feiten

Een overzicht van alles wat telt...

 • 1.500 ha wateroppervlakte (Eder- ,Diemel- ,Twistesee)
 • 6 "kwaliteitsweg bewandelbaar Duitsland"
 • 171 km Eder-fietsroute
 • 19 Premium rondwandelroutes
 • 5.700 ha Nationalpark Kellerwald-Edersee
 • 110 km Diemelfietsroute

De Diemelsee is voor mij hét juweel van het Sauerland en het is altijd weer een belevenis, het meertje en de regio op de boot, met de fiets of met wandelschoenen te verkennen. Waarop wachten? Kom naar de Diemelsee!

Claudia Stekelenburg - Diemelseekoningin

Vakantieregio Waldecker Land

...

Activiteiten in de regio

Een uniek decor & belevenisregio

Midden in Duitsland ligt het Waldecker Land, een streek die opvalt door zijn veelzijdigheid. Kellerwald-Edersee, het eerste nationale park van Hessen, het gelijknamige natuurpark, en het natuurpark Diemelsee vragen er gewoon om verkend te worden, wandelend of fietsend, dat is aan u.

Een uitstapje naar het barokke slot van Bad Arolsen, slenteren door de oude vakwerkstadjes Korbach en Frankberg, kuieren door het kuurpark van Bad Wildungen of een bezoek aan de wintersportplaats Willingen zijn maar een paar voorbeelden van wat er allemaal mogelijk is.

Wat u echt moet zien
Meer informatie
loading

Vakantietips van deskundigen