Voorbeeld van de Touristik Service Waldeck-Ederbergland GmbH

Teamgericht, servicegericht, open, betrokken…

Filosofie
Wij zijn een dienstverlenend bedrijf dat kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Wij nemen kritiek uiterst serieus en zien iedere klacht als een kans. Met ons werk zorgen wij voor een duurzame bevordering en coördinatie van het toerisme. Als toeristische organisatie beschouwen wij onszelf als contactpersoon voor alle toeristische spelers in de regio en voor gasten.

De communicatie naar binnen en naar buiten, naar onze partners en gasten, staat voor ons op de eerste plek. Met gerichte marketingwerkzaamheden vergroten wij de bekendheidsgraad van het Waldecker Land.

Wij bereiken onze doelen door binnen het team met elkaar van gedachten te wisselen, wat ons bij onze creativiteit ondersteunt. 

Onze knowhow
Dankzij onze vakkennis en vriendelijkheid winnen wij het vertrouwen en het respect van onze partners en gasten. Wij richten ons handelen op de wensen en verwachtingen van al onze klanten. Door actief te luisteren en deskundig advies te geven kunnen wij in hun behoeften voorzien. De goede samenwerking met de diverse zakenpartners in de regio zorgt zichtbaar voor synergie.

Ons team
Wij zijn vriendelijk, voorkomend en respectvol. Vertrouwen, eerlijkheid en fatsoen vormen de basis van onze samenwerking. Punctualiteit en orde op de werkplek zijn essentieel voor een correcte manier van werken. Wij beschouwen onszelf als team en we helpen en ondersteunen elkaar. We dagen onze medewerkers uit, bieden hen kansen en profiteren van hun jarenlange ervaring.

Onze doelstellingenWij willen de reputatie van Touristik Service Waldeck-Ederbergland GmbH als competente en betrouwbare partner verbeteren door middel van een sterkere publiciteit. Een van onze doelen is het hoge kennis- en prestatieniveau naar buiten te brengen. Hierdoor moet de aandacht van en samenwerking met de toeristische zakenpartners, de toeristische organisaties en de overheid (politiek) in het district Waldeck-Frankenberg verbeterd worden. Wij streven er vooral naar de verwachtingen van onze gasten te vervullen en te overtreffen. Wij willen ons nog actiever op onze gasten richten en onze diensten gerichter aanbieden.