Middeleeuwse markt in Korbach

10 tot 11 oktober 2020

In oktober met al zijn gouden kleuren nodigt de oude Hansestad Korbach u regelmatig uit voor een middeleeuwse markt. De markt wordt gehouden op de voetgangerszone en de aangrenzende Prof.-Kümmell-Straße, tot aan het raadhuis. In 2020 zal deze markt plaatsvinden op 10 en 11 oktober. De middeleeuwse markt komt niet alleen tot leven dankzij de talloze gekostumeerde figuren die op beide dagen de stad bevolken, maar ook dankzij de kraampjes met de meest uiteenlopende specerijen en levensmiddelen.

De middeleeuwse markt strekt zich uit van het station tot aan het raadhuis. Al twintig jaar lang zijn hier elk jaar kunstnijverheid, kampementen, ridders, minnezangers, narren, goochelaars en dergelijke te bewonderen. Samen geven ze u een sensationele indruk van het leven in de Middeleeuwen.

Tijdens de middeleeuwse markt is de lucht van de oude binnenstad van Korbach gevuld met de verlokkende geur van specerijen. Wanneer u iets voedzamers zoekt, kunt u zich tegoed doen aan een sappig stukje vlees, traditioneel “weckewerk” (een worstspecialiteit) of een stevige eenpansmaaltijd. Drink er eens een marktbier bij, dat speciaal voor de middeleeuwse markt van Korbach wordt gebrouwen.

meer

Dit mag u niet missen

Hierbij past

  • Middeleeuwse markt Korbach

    Video: Middeleeuwse markt