Natuurpark Diemelsee

Van harte gefeliciteerd! 50 jaar Natuurpark Diemelsee

Het Natuurpark Diemelsee werd op 4 december 1965 gesticht met de ondertekening van de eerste statuten, toen nog als vereniging. Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan werd dit “kroonjaar” in het jubileumjaar 2015 met alle inwoners, gasten en natuurvrienden gevierd met diverse evenementen!

Naturpark Diemelsee

Een aantrekkelijk landschap, pure natuur en een aantrekkelijk recreatieaanbod vormen de basis voor een geslaagde vakantie – ontdek het Natuurpark Diemelsee!

De hoogste bergen van het Sauerland, weidse dalen, bossen, bloeiende bergheidevelden en zachte weilanden bepalen het beeld van het Natuurpark Diemelsee. Kristalheldere beekjes kronkelen in de richting van de Diemelsee, een echt waterparadijs. Hier kunt u zwemmen, surfen, zeilen, duiken of in alle rust een hengeltje uitwerpen. De grote diversiteit aan vogels, vissen en amfibieën zegt iets over de uitstekende kwaliteit van het water.

Ook vindt u in het Natuurpark Diemelsee een dicht netwerk van fantastische wandelpaden. Ze zijn goed onderhouden maar tóch heel natuurlijk, en voeren u door unieke landschappen zoals de heidehooglanden, en naar prachtige uitkijkpunten met geweldige vergezichten. In het interactieve wandelportal kunt u een wandeling op maat selecteren, als kaart afdrukken of als GPS-data downloaden.

Fraaie historische stadskernen met vakwerkhuizen en trapgeveltjes, kerken en stadsmuren zijn te bewonderen in de Hanzesteden Korbach, Brilon en Marsberg. De kunsthistorische schatten vertellen over een rijk verleden. In het Natuurpark Diemelsee staan opmerkelijk veel goed bewaard gebleven Romaanse kerken. Het vakantieparadijs Willingen biedt daarnaast een enorm recreatieaanbod: sneeuw- en skiplezier in de winter, keurige overnachtingsgelegenheden en uitstekende restaurants.

Ook wat betreft geologie heeft het natuurpark het nodige te bieden. De belangrijke gesteente- en fossielenvindplaatsen “Korbacher Spalte” en “Adorfer Klippe”, de rijkste goudader van Duitsland en interessante bezoekersmijnen bieden een boeiende kijk op de geschiedenis van de aarde. Interessante educatieve paden en musea vertellen u op heldere wijze allerlei wetenswaardigheden over de natuur, geologie en geschiedenis van de streek.

Contact:
Natuurpark Diemelsee
Waldecker Straße 12
34508 Willingen (Upland)
Tel. +49 5632 401124
Fax +49 5632 401128
E-Mail: info‎@naturpark-diemelsee.de
Web: www.naturpark-diemelsee.de

meer

Dit mag u niet missen