Natuurpark Kellerwald-Edersee

Het Kellerwald, dat aan de noordkant wordt begrensd door Bad Wildungen en de Ederbergen, hoort geologisch gezien nog bij het Rijnlands Leisteenplateau, en steekt als een reusachtig bolwerk ver uit in het Nederhessische laagland. Slechts een deel van het Kellerwald ligt in het Waldecker Land.

Bomen en bossen, aaneengesloten, uitgestrekte boslandschappen en landelijke idyllen, in dit natuurpark kan iedereen, die rust en ontspanning zoekt, zijn hart ophalen. Het bestemmingsplan van dit beschermde gebied is erop gericht, de natuur en de luchtkwaliteit van het 400 km2 grote gebied te beschermen en de infrastructuur duurzaam en in overeenstemming met milieueisen, natuurbescherming en recreatie-eisen te ontwikkelen.

Cultuurlandschap Natuurpark Kellerwald-Edersee

In het Natuurpark Kellerwald-Edersee wacht de bezoeker een uniek landschap. Mens en natuur hebben een gelijke bijdrage geleverd aan de vormgeving van dit landschap. Door de diepe, stille beukenbossen stromen smalle bosbeekjes. Ze leiden naar het afwisselende cultuurlandschap van bloeiende weilanden en hagen. Dwars door dit landschap kronkelt de heldere, blauwgroene Edersee, omringd door steile hellingen met knoestige eikenbossen. Het hoogste punt van het natuurpark is de 675m hoge Wüstegarten in het zuidelijk deel van het Kellerwald.

Met zijn uitgestrekte bossen biedt het Kellerwald de ideale omgeving voor het maken van wandeltochten. Behalve zeldzame planten en dieren, zoals de rotsanjer, oehoe en zwarte ooievaar, kunt u met een beetje geluk ook overdag hier wasberen, raven, rode herten, damherten en moeflons zien.
Midden in het natuurpark ligt het Nationaal Park Kellerwald-Edersee dat vanwege zijn bijzondere natuurlijke diversiteit terecht wel wordt omschreven als een juweeltje. Natuurbescherming staat hier centraal. Door de exclusieve natuurervaring draagt het park bij aan een verbetering van het imago en vergroting van de bekendheid van het hele natuurpark.

Verken zelf dit ongerepte middelgebergte vol grote beukenbossen en ontdek een fascinerend landschap met een onovertroffen authenticiteit.
Hieronder vindt u een overzicht van de door het natuurpark aangeboden evenementen.

Hieronder vindt u een overzicht van de door het natuurpark aangeboden evenementen.

Natuurpark Kellerwald-Edersee
Doelcorporatie Natuurpark
Langemarckstraße 19
34537 Bad Wildungen
Tel. +49 5621 969 460
Fax +49 5621 969 461 9
E-Mail: info‎@naturpark-kellerwald-edersee.de
Web: www.naturpark-kellerwald-edersee.de

meer

Dit mag u niet missen

Hierbij past