Bad Wildungen

Bad Wildungen staat bekend als een traditierijk maar toch modern kuuroord. De landelijk gelegen wijken Albertshausen, Armsfeld (van overheidswege erkend recreatieoord), Bergfreiheit (van overheidswege erkend luchtkuuroordoord), Braunau, Frebershausen, Hüddingen, Hundsdorf, Mandern, Odershausen (van overheidswege erkend recreatieoord) en Wega vormen een natuurlijke aanvulling op de internationaal bekende kuurbadplaats Bad Wildungen zelf en het kleinere kuuroord Reinhardshausen.

Bad Wildungen noemt zich trots “het grootste kuurpark” van Europa, met meer dan 22 geneeskrachtige bronnen, de schilderachtige binnenstad met vakwerkhuizen, de mondaine kuurwijk in Jugendstil en de vijf musea van de stad. Tegenwoordig telt de stad 17.285 inwoners (laatste telling: juni 2020).

Het uitgebreide aanbod aan activiteiten varieert van golf, tennis en paardrijden tot paragliden en zweefvliegen, wandelingen met gids, rondleidingen door de stad, musea en de uitgebreide kuurparken, georganiseerde uitstapjes, en een verblijf in het populaire recreatiecomplex “Heloponte”.

In Bad Wildungen hoeft u de natuur niet in, om de seizoenen te beleven. De straatdecoratie voegt zich naar de jaargetijden en er worden originele weekendactiviteiten georganiseerd. Ook vinden er het hele jaar door diverse evenementen plaats!

De ongeveer 1200 jaar oude stad oogt schilderachtig dankzij de vele vakwerkhuizen en de gotische kerk in het centrum. Slot Friedrichstein torent uit boven de oude binnenstad. Ook als kuuroord kent de stad een rijke geschiedenis van meer dan 600 jaar.

Bad Wildungen Kur- und Tourist-Information (Kuur- en toeristische informatie)
Brunnenallee 1
34537 Bad Wildungen
Tel. +49 5621 9656741
Fax +49 5621 9656737
E-Mail: info‎@badwildungen.net
Web: www.bad-wildungen.de 

meer

Dit mag u niet missen

Hierbij past

  • Altstadt von Bad Wildungen

    Video: Bad Wildungen