Korbach

Laat u betoveren door de bijzondere charme van Korbach. De middeleeuwse vestingwerken, indrukwekkende gotische kerken, pakhuizen van baksteen en vakwerk, en het raadhuis zijn getuigen van traditie, macht en rijkdom van de enige Hanzestad van Hessen.

Bezoek de Eisenberg, de rijkste goudader van Duitsland, de Korbacher Spalte, een fossielenvindplaats uit het Perm, waar het fossiele skelet van een procynosuchus is gevonden, en het fantastische Wolfgang-Bonhage-Museum Korbach. Een uitgestrekt voetgangersgebied met leuke boetiekjes, winkels en terrasjes staat garant voor haast onbeperkt winkelgenot.

Een netwerk van wandel- en fietspaden voert u naar het ongerepte middelgebergtelandschap van het Waldecker Land. De goed bewaard gebleven, schilderachtige oude binnenstad met haar dubbele, middeleeuwse stadsmuur, de indrukwekkende gotische kerk en het in 1420 vervaardigde portaal van de St.-Kilianskerk, trekken altijd veel bezoekers.

Bij Korbach horen ook de wijken Alleringhausen, Eppe, Goldhausen, Helmscheid, Hillershausen, Lelbach, Lengefeld, Meineringhausen, Nieder-Ense, Nieder-Schleidern, Nordenbeck, Ober-Ense, Rhena en Strothe; samen hebben deze buurten 23.441 inwoners (laatste telling: juni 2020).

Regelmatige rondleidingen (april-oktober): dinsdag 14.30 uur en zaterdag 10.30 uur (ontmoetingsplek: plein voor het raadhuis, prijs per persoon: 2,00 euro, voor bezoekers met MeineCard+ is deelname gratis!).
Bij de toeristische informatie van Korbach kunt u nog meer thematische en spannende rondleidingen boeken.

Korbach
Tourist-Information
(Toeristische informatie)
Prof.-Bier-Straße 15
34497 Korbach
Tel. +49 5631 53232
Fax +49 5631 53200
E-Mail: tourismus(at)korbach.de
Web: www.hansestadt-korbach.de

meer

Dit mag u niet missen

Hierbij past