Bad Arolsen

Bad Arolsen, in het midden van het Waldecker vakantieland, heeft een van de mooiste stadspanorama's van Duitsland. Deze barokresidentie ligt in een streek met een mild klimaat, waar altijd wel iets te doen is. De ideale omgeving voor een onvergetelijke vakantie! Romantische wijken, barokke huizen, idyllische vakwerkpandjes en het gastvrije kuurbad geven Bad Arolsen een heel eigen sfeer, het hele jaar door.

Het jaarlijkse barokfestival geniet grote bekendheid en geeft een indrukwekkend beeld van het hoofse leven in deze periode. De classicistische beeldhouwers Christian Daniel Rauch en de historieschilder Wilhelm von Kaulbach zijn afkomstig uit Bad Arolsen.

De Kaulbachs behoren tot de belangrijkste schildersdynastieën van de Duitse 19e-eeuw. De geboortehuizen van de beide kunstenaars en het Christian Daniel Rauch-Museum zijn samen met het Schreibersches Haus onderdeel van het Museum Bad Arolsen.

Bad Arolsen, waar ook de stadsdelen Braunsen, Bühle, Helsen, Kohlgrund, Landau, Massenhausen, Mengeringhausen, Neu-Berich, Schmillinghausen, Volkhardinghausen en Wetterburg onder vallen, telt momenteel 15.380 inwoners (laatste telling: juni 2020).

Gratis stadswandeling (april – oktober): zaterdag 15.00 uur
(Verzamelen bij het stadswandelingbordje Schloßstraße, voor het Residenzschloss).

Info en rondleidingen voor groepen:
Touristik-Service Bad Arolsen
Große Allee 24
34454 Bad Arolsen
tel. + 49 5691 801240
fax + 49 5691 801238
E-Mail: touristik-service‎@bad-arolsen.de
Web: www.bad-arolsen.de

meer

Dit mag u niet missen

Hierbij past