Willingen

Willingen in Upland – hier is elk seizoen iets te doen!

Of u nu in de lente wilt fietsen, in de zomer vakantie wilt vieren, in de herfst wilt wandelen of in de winter wilt skiën, het middelgebergte biedt een voor Duitsland uniek aanbod aan uiteenlopende recreatiemogelijkheden.

Willingen trekt gezinnen, groepen en dagjesmensen door het grote aanbod aan restaurants, en de verschillende activiteiten die hier mogelijk zijn.

Schaatsen in de ijssporthal, zelf glas blazen in de glasblazerij of het parcours van de World Cup Downhill afdalen met een mountainbike – Willingen is eigenlijk een soort reusachtige speeltuin voor groot en klein.

Mensen, die Willingen goed kennen, kunnen het stadje vooral waarderen vanwege de talloze evenementen, zoals de jaarlijkse skischansspringwedstrijden, waar duizenden toeschouwers op afkomen.

Natuurliefhebbers en mensen die rust zoeken, kunnen hun hart ophalen tijdens een wandeling door het natuurgebied Hochheide. Op de goed gemarkeerde fiets- en wandelroutes, in de gezellige berghutten en cafés of bij de kleine pensions waar u nog persoonlijke aandacht krijgt, komt u weer helemaal op verhaal.

De kuuroorden van Willingen richten zich vooral op preventie. Ze nemen deel aan de 'BKK Aktivwoche', een actie van Duitse bedrijfsziekenfondsen, en bieden vakanties aan voor mantelzorgers. Voor dat programma hebben ze in 2013 de toerismeprijs van Hessen ontvangen.

Willingen staat voor ontspannen en actief zijn, wellness en uitgaan, en dat allemaal tegelijkertijd, midden in Duitsland – Willingen is alles wat ik wil!

Contact:
Tourist-Information Willingen (Kuur- en toeristische informatie)
Am Hagen 10
34508 Willingen (Upland)
Tel. + 49 5632 9694353
Fax +49 5632 9694395
E-Mail: willingen‎@‎willingen.de
Web: www.willingen.de

meer

Dit mag u niet missen

  • Culinaire slenterdagen in Willingenmei

    Culinaire slenterdagen in Willingen

    Het evenement bij uitstek...

  • Mühlenkopfschans in WillingenTip

    Mühlenkopfschans

    Bijzondere bezienswaardigheden in de zomer en winter...

Hierbij past