Slot Waldeck

Jammer genoeg is niet bekend wanneer dit slotachtige kasteel precies werd gebouwd. Bekend is alleen dat de burcht ergens in de 12e eeuw werd gebouwd, want de eerste vermelding dateert van 1120.

Tot 1655 werd de burcht bewoond door de graven van Waldeck, die talloze vernieuwingen lieten aanbrengen, waaronder de hoge slotmuur, en daarna naar Arolsen vertrokken.

Sindsdien is het slot voor meerdere doelen gebruikt. Eerst was het een vesting en woning van de slotcommandant, vervolgens deed het dienst als kazerne, tussen 1734 en 1868 was het een tuchthuis, en daarna een vrouwengevangenis. Vanaf 1920 was het slot dan in handen van de Waldeckische Domanialverwaltung en is sindsdien openbaar bezit.

Tegenwoordig wordt de burcht gebruikt als luxe hotel en restaurant. Er is ook een museum, met de tentoonstelling “Achter slot en grendel”, die meer vertelt over de tijd dat het kasteel dienst deed als tuchthuis en vrouwengevangenis. Een audioguide in meerdere talen geeft u uitleg over de tentoongestelde stukken.

Contact:
Schloss Waldeck Hotelbetriebs GmbH & Co. KG
Directeur Andreas Engelhoven
Schloss Waldeck 1
34513 Waldeck
Tel.: +49 5623 589-0
Fax: +49 5623 589-289
E-Mail: info(at)hotel-schloss-waldeck.de
Web: www.schloss-hotel-waldeck.de

meer

Dit mag u niet missen

Hierbij past