Eder-Radweg

Aandacht! Belangrijke info van de Kurhessenbahn 2020!
Voor bouwwerkzaamheden aan de Kurhessenbahn moeten secties van lijnen RB42 en RB 94 gedurende vier maanden worden geblokkeerd (4 juli tot 31 oktober 2020).
Annuleringen van treinen en vervangend treinverkeer met bussen (SEV) zijn daarom onvermijdelijk. Meer informatie vind je hier.


Het door de ADFC bekroonde 3-sterren Eder-fietspad begeleidt de Eder op hun reis door prachtige landschappen in Noordrijn-Westfalen en Hessen.

De 171 kilometer lange Eder-Radweg volgt de Eder over rustige fietspaden en bestemmingswegen met uitstekende bewegwijzering vanaf de bron bij Lützel (NRW) door het Waldecker Land tot aan het punt waar hij in de Fulda uitkomt en verder naar Baunatal-Guntershausen.

Hier sluit de Eder-Radweg aan op de Fulda-Radweg (R1). De route loopt zonder noemenswaardige stijging door een aantrekkelijk en afwisselend heuvellandschap.

Na het vertrek loopt de route in het natuurpark Rothaargebirge eerst door een dicht bos via Erndtebrück naar Bad Berleburg.

Daarna kruist de route bij Beddelhausen de grens met Hessen.

In Hessen volgt de route 133 kilometer lang de Eder. U fietst zo ook door Frankenberg, verder door fantastische beuken- en naaldbossen en door het UNESCO Werelderfgoed Nationaal Park Kellerwald-Edersee. U fietst langs de Ederdam naar Fritzlar, Felsberg en Baunatal-Guntershausen. Hier eindigt de Eder-Radweg en gaat over in de Fulda-Radweg R1.

Download Flyer: "Eder-Radweg"

Meer informatie: www.eder-radweg.de


meer

Dit mag u niet missen

Hierbij past

  • Goede bewegwijzering is een eerste vereiste

    Video: Eder-Radweg