Ederseebahn-Radweg

Vroeger reed hier de trein tussen Amsterdam en het kuuroord Bad Wildungen. Hij werd aangelegd tussen 1908-1912 en werd behalve voor personenvervoer ook gebruikt voor het transport van materiaal voor de bouw van de Ederdam. In 1995 werd de spoorlijn opgeheven.

Tegenwoordig rijden hier fietsers over het vlakke tracé, dat met een stijgingspercentage van maximaal twee procent voor iedereen te fietsen is.

Het fietspad, dat over de hele lengte van 26 kilometer is geasfalteerd, is zowel voor lokale bewoners als voor bezoekers aan het Waldecker Land inmiddels een geliefd uitje geworden.

Het fietspad begint in Korbach. Er zijn hier goede parkeer- en horecagelegenheden, er is een fietsbandautomaat waar u binnenbanden kunt kopen en er staan oude seininrichtingen en borden met informatie.

Onderweg herinneren nog diverse overblijfselen aan de tijd dat dit een spoorlijn was: schilderachtige bruggen, oude stations, twee tunnels en vooral het 28 meter hoge en 180 meter lange viaduct van Waldeck-Selbach, een hoogtepunt van de route.

meer

Dit mag u niet missen

 • Het oudst huis in KorbachTip

  Korbach

  Voor of na het fietsen, een bezoekje loont altijd...

   

   

 • Vanaf Slot Waldeck hebt u een fantastisch uitzicht op de EderseeTip

  Schloss Waldeck

  Slot Waldeck is altijd de moeite waard...

   

   

Hierbij past

 • Het viaduct bij Waldeck-Selbach

  Video: Ederseebahn-Radweg