Recreatiebaden en avonturenbaden

Lagune-Avonturenbad Willingen
Het lagunewaterpark is momenteel in aanbouw en blijft voorlopig gesloten
Contact:
Tel.  +49 5632 969430
Web: www.willingen.de/bautagebuch
Web: www.lagunenerlebnisbad.de

Recreatiebad Arobella Bad Arolsen
In het recreatiedeel bevindt zich een laguneachtig waterlandschap met jetstream, grot, warme bubbelbaden van 35°C, peuterbad en een verbinding met het buitenbad. Het 30°C warme water heeft een diepte van 1,30 meter en in het buitenbad zijn ligbank-whirlpoolcombinaties. In het recreatiebad bevindt zich ook de 100 meter lange glijbaan, maar met een gescheiden uitloopbad.
Het 32°C warme therapiebad wordt regelmatig gebruikt voor zwemlessen of watergymnastiek.
Verder is er nog een wedstrijdbad, een stoombad, een meditatiesauna, een sanarium, een infrarood-warmtecabine en een restaurant met open haard.
Contact:
Tel. +49 5691 806200
Web: www.arobella.de

Henkel-Avonturenbad Vöhl
Het avonturenbad van Vöhl biedt voor elke zwemmer wat wils: een 70 meter lange glijbaan, een brede waterglijbaan met golfvorming en een waterpaddenstoel, whirlpoolligstoelen, massagedouches en waterjets. In het kinderparadijs vindt u een waterpaddenstoel, een flamingo die water spuwt en een grote speelweide. De ligweide biedt voldoende plaats aan iedereen die wil ontspannen of zonnen. Ook is er een winkeltje.
Contact:
Tel. Freibad: +49 5635 370
Tel. Sauna: +49 5635 9259
Web: www.ewf.de/henkel-erlebnisbad

Sport- en recreatiebad Korbach
Het sport- en recreatiebad Korbach is hét zwembad voor ambitieuze sporters, recreatiezwemmers, duikers, springers of “poedelaars”. Wedstrijdbad van 25 meter, ondiep bad en duikbad.
Ontspan in het zoutbadpaviljoen in het bad met whirlpools, massagedouches en waterjets. Zout reinigt, ontgift en geeft nieuwe kracht en energie. Zout water helpt tegen huidaandoeningen, ademhalingsproblemen en spierklachten. Ook verkoudheidsklachten, spijsverteringsklachten en stofwisselingsproblemen kunnen worden aangepakt met deze behandeling.
In de sauna- en wellnessafdeling komt u gegarandeerd tot rust.
Contact:
Tel. +49 5631 620 710
Web: www.hallenbad-korbach.de

Overdekt zwembad en avonturenbad Diemelsee-Heringhausen
Het water in het gezins- en avonturenbad in Diemelsee-Heringhausen is met 29°C aangenaam warm. Er zijn hier waterjets, massagedouches, watervaldouches, maar ook een watergrot en een kinderzwembad, en een buitenbad.
In het saunagedeelte vindt u een Romeins stoombad, een zoutwatergrot, sauna met kleurentherapie en een solarium.
Contact:
Tel. +49 5633 91135
Web: www.sauerland.com

Quellen Therme
In Quellen Therme wachten u drie baden met mineraalwater. Een groot zwembad van eenentwintig meter, een therapiebad, waar de fysiotherapeuten van het kuuroord gasten en patiënten kunnen behandelen, en een panoramabad in het buitengedeelte met vulkaanrots. Alle baden zijn voorzien van waterjets, watervaldouches en jetstreams. Ook is er een whirlpool voor maximaal 10 personen. In het nieuwe saunagedeelte vindt u een Finse sauna, een softsauna, een stoombad, “sensory” douches, een ijsfontein, Kneippbad en ontspanningsruimte.
Contact:
Tel. +495621 7864500
Web: www.quellen-therme.de

Recreatiecomplex Heloponte
In het zwembad Heloponte vindt u een 25 m bad van 28°C met meerdere banen, een bad van 32°C voor niet-zwemmers, een 80 m lange glijbaan, een massagebad van 32°C en een kinderbad met glijbanen en speeltoestellen, ook met water van 32 °C.
Geniet van het uitgebreide en veelzijdige saunalandschap met Finse sauna, stoomsauna, blokhuissauna, kruidensauna, aromasauna en solaria.
Contact:
Tel. +49 5621 1600
Web: www.heloponte.de

Dit mag u niet missen