Diemelsteig - Qualitätsweg "Wanderbares Deutschland"

De Diemelsteig is een 60 kilometer lange en inspannende, maar ook zeer boeiende wandelroute door een zeer aantrekkelijk deel van het Natuurpark Diemelsee. De route begint in Heringhausen, aan de Diemelsee, en loopt langs de bezoekersmijn Grube Christiane naar Adorf.

De Diemelsteig kreeg in 2008 voor het eerst het certificaat “Qualitätswanderweg Wanderbares Deutschland”. Het certificaat is sindsdien nog drie keer toegekend, voor het laatst in 2017. Het is een 60 kilometer lange en inspannende, maar ook zeer boeiende wandelroute. De route begint in Heringhausen, aan de Diemelsee, en loopt langs de bezoekersmijn Grube Christiane naar Adorf. Daarna gaat de route verder langs de Diemelsee, naar Wirmighausen, Flechtdorf, Deisfeld en Schweinsbühl. Bij Hemmighausen kruist de Diemelsteig de bekende Uplandsteig.

Omdat de Uplandsteig op zijn beurt een stuk parallel loopt aan de Rothaarsteig, kunt u de wandelingen op verschillende manieren combineren. Dankzij de goede bewegwijzering met kilometeraanduiding is de route veilig te bewandelen.

Contact:
Toeristische informatie Diemelsee
Kirchstraße 6
34519 Diemelsee
Tel. +49 5633 / 91133
E-Mail: info(at)diemelsee.de
Web: www.diemelsee.de

meer

Dit mag u niet missen

 • Logo van de expositie Visionarium Diemelsee, die in 2015 werd geopendMa- zo

  Visionarium

  Begin hier aan uw wandeling over de Diemelsteig...

   

   

 • De rondvaartboott MS Muffertvan Pasen tot eind oktober

  Rondvaartboot

  Vaar mee over het meer met het MS Muffert...

   

   

Hierbij past